пятница, 8 мая 2015 г.

Памятаємо

Історія людства -це  історія воєн. Швейцарець Жан-Жак Бабель підрахував, що за всю історію з 3500 року до н.е. і до наших днів людство мирно прожило лише 292 роки.
Друга світова війна (1939-1945) - найкровопролитніша з усіх воєн, які відбулися на нашій планеті. Загальне число її жертв обережно оцінюється в 40 мільйонів, а необережно і в усі 72 мільйони. Вона є і  найбільш руйнівною: загальний збиток всіх воюючих країн перевершив матеріальні втрати від усіх попередніх воєн, разом узятих, і вважається рівним півтора, а то й двом трильйонам доларів. У цій війні в  тій чи іншій формі брали участь 62 держави з 73 існуючих на той час на планеті, або 80% населення Землі. Війна йшла на землі, на небі і на морі - бойові дії велися на трьох континентах і у водах чотирьох океанів. Це був єдиний до цього моменту конфлікт, в якому було застосовано ядерну зброю.

2 комментария:

  1. я не розумію людей, які готові воювати, щоб добитися свого, адже можна знайти компроміс мирним шляхом...вони не замислюються, що від такого не стає краще звичайному народу, який воює(((

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. каждая война-средство заработать для кого-то.просто все зарабатывают разными путями.военных конфликтов никогда не сможем избежать.

      Удалить